HÍREK

10nov.
2022

Autópálya matrica ügyintézés az ALD-nél

Autópálya matrica ügyintézés az ALD-nél

Gépjármű használóink szinte kivétel nélkül alkalmanként vagy rendszeresen közlekednek autópályákon is, amelyhez természetesen időben megváltott jogosultság szükséges. Az év végéhez közeledve ajánljuk opcionális szolgáltatásainkat a 2023-as éves illetve havi autópálya matricákhoz kapcsolódóan.

Éves beszerzési kampányunk során lehetőségük nyílik a teljes céges flotta éves, országos illetve megyei jogosultságainak egyszerre történő megvásárlására. Ennek módja, hogy az általunk kiküldött e-mailre az abban található instrukciók alapján ügyfelünk megküldi válaszát a kampány során. A kampányra 2022.11.28-12.16 kerül sor.

Ha a gépjárművet a következő évben már csak pár hónapig fogja használni Ügyfelünk, lehetőség van havi matricák rendelésére is az éves kampány során. Ezek megvásárlására azonban csak 2023.01.02-án kerül sor.

Ha mégis éves jogosultságot vásárolt és lecseréli a gépjárművet az év folyamán, akkor sem kell veszni hagyni a leadott autón lévő matricát, hiszen a jogosultságot át lehet vezetni egyik autóról a másikra, amennyiben a kategóriájuk azonos. A matrica átírás ügyintézéséhez szükséges dokumentumokat e-mailes megkeresésére elküldjük Önnek, és/vagy adminisztrációs díj ellenében elintézzük az Ön részére.

Amennyiben év közben veszi át a használó a gépjárművet és nem jelezte a megrendelés leadásakor, hogy az átadás időpontjára autópálya jogosultságot kér, lehetőség van rajtunk keresztül új autópálya matricát vásárolni. Erről minden esetben e-mailt szükséges küldeni az autopalyamatrica@aldautomotive.com e-mail címre.

Fontos észben tartani, hogy az éves matricák érvényessége minden esetben a következő év január 31. napján jár le, míg a havi matricák érvényessége nem feltétlenül a hónap utolsó napjára esik.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a 2023-as évre szóló díjak emelkedni fognak. Az új árakról a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (nemzetiutdij.hu) oldalon tájékozódhatnak.

Egy fontos dátumot érdemes megjegyezni a jogosultságok vásárlásakor:

  • december 1. – ettől a naptól lehet elővételben éves jogosultságot vásárolni a következő évre

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

szerző: Koósné Pakocs Éva – ALD Operatív referens