HÍREK

17nov.
2022

Szélvédő sérülés: javítás vagy csere?

Szélvédő sérülés: javítás vagy csere?

A gépjármű károk közül talán az egyik leggyakoribb a szélvédő sérülése, ami menetbiztonsági szempontból is sürgetővé teszi a javítást. Sokan azt hiszik, hogy ha pár apróbb karcolás vagy kisebb törés éri egy gépjármű szélvédőjét, kizárólag a szélvédőcsere segíthet.

Bár sok esetben valóban elkerülhetetlen lehet az autóüveg cseréje, a mai modern technológiáknak köszönhetően a törés típusától függően lehetőség van a törés gyors és észrevétlen kijavítására is. Kőfelverődés vagy jégeső gyakran eredményezhet előre nem látható, kivédhetetlen kárt bármely autóban, azonban a legtöbb esetben a kisebb kavicsok vagy jégdarabok csupán olyan sérüléseket okoznak, amelyek megfelelő szakértelemmel elháríthatók. Érdemes mielőbb szakemberhez fordulni a további károkat megelőzendő is.

A kavicsfelverődés okozta sérüléssel azért is érdemes foglalkozni, mert a sérülésre a hőmérsékletváltozás is hatással van, legyen szó a téli hidegben történő autómosásról, vagy nyáron a hideg vízzel történő tisztításról és máris előfordulhat, hogy az apró sérülés nagyobb repedéssé növi ki magát, ami a szélvédő cseréjét indokolja.

Ebben az esetben már a szélvédő cseréje mellett, önrész költséggel is számolnunk kell. Üvegjavító szakemberek szerint, arra az egy-két napra ameddig a javításra nem kerül sor, érdemes a sérülést tisztán tartani, esetleg áttetsző ragasztószalaggal a sérülést beragasztani, ezzel is segítve a javíthatóság esélyeit. Tudnunk kell azt is, hogy a műszaki vizsgaállomásokon azonnal visszautasítják a gépjármű vizsgáztatását a sérült szélvédő miatt. Amennyiben elfoglalt és ideje nem teszi lehetővé az autó szervízbe való eljuttatását, mobil szélvédőcsere szolgáltatás keretében a megadott helyszínen is javítható, cserélhető a szélvédő.

Ha sérülést észlel a szélvédőjén, kérjük a legrövidebb időn belül vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken emailben, driverdesk.hu@aldautomotive.com vagy telefonon +36 1 802 5800 . Munkatársaink készséggel segítenek a megfelelő szerződött javító partner kiválasztásban. A gépjárművek javítására csak szerződött karosszéria javító partnereink jogosultak.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

szerző: Privitzky Szilvia - ALD Biztosítási referens