HÍREK

17márc.
2022

Itt a tavaszi gumiabroncs csere időszaka

Itt a tavaszi gumiabroncs csere időszaka

Szerződött partnereink már megkezdték az előrendelt gumiabroncsok betárolását, javítását. Azon autóknál, ahol előrendelés történt előfordulhat, hogy a bejelentkezési felület még hibát jelez. Szállítási nehézségek miatt az új abroncsok beérkezése elhúzódhat. Kérjük, ebben az esetben a bejelentkezést próbálja meg egy későbbi időpontban!

 

Időpont egyeztetés miatt kérjük, a szolgáltatónként megjelölt időpontoktól kezdve vegyék fel a kapcsolatot a friss szervizlistákon szereplő szervizek egyikével.

GUMIABRONCS SZOLGÁLTATÓ PARTNEREINK

- Kérjük, – különösen várható külföldi utazás esetén - tervezzék meg gondosan a csere időpontját.

- Az abroncs szállítása miatt várhatóan, a bejelentkezéstől számítva legkorábban két nappal későbbi időpontra tudnak gumiabroncs cserét foglalni.

- Válasszák akár az Önökhöz legközelebb eső gumiszervizt.

Amennyiben külföldi utazást tervez, úgy kérjük, vegye figyelembe, hogy számos szomszédos országban a téli abroncs használata április 1-ig kötelező.

 

- A kerékőr adaptert, csavarokat, anyákat, dísztárcsákat (amennyiben van) még a szerelés megkezdése előtt ki kell készíteni az utastérbe (sofőrszolgálat esetén a jobb első ülés elé).

- A leszerelt kerék tartozékokat (alu felni közép kupak, csavar, anya, kerékőr, dísztárcsa) a szervizek nem tárolják a garnitúrák mellé. Ezeket a szerelés végén visszaadják, vagy elhelyezik a csomagtartóban.

- Felhívjuk figyelmét, hogy a szerelés után 50 km-rel szíveskedjen ellenőrizni a kerékcsavarokat, nem lazultak-e ki!

- Keréknyomás szenzorral (TPMS) rendelkező autóknál a szerviz a tanítást elvégzi. Egyes autóknál a hibajel 10-50 km megtétele után tűnik el. Amennyiben a hibajel továbbra is jelzi a keréknyomás különbséget vagy bármilyen probléma jelentkezik a csere után, kérjük, fáradjon vissza a szerelést végző gumiabroncs szervizbe (3 munkanapon belül).

A gumiabroncs csere időszakában is előfordulhat defekt, sérülés. Ilyenkor a szervizek sajnos hosszabb várakozási idővel tudják kiszolgálni az időponton kívül érkező autókat. Gumiabroncs cseréhez Budapest területén lehetőség van sofőrszolgálat rendelésére. Szerződött partnereinknél ez is megrendelhető az időpont foglalásával egy időben.

A szezonális abroncscsere megszervezését és lebonyolítását kizárólag Magyarország területén tudjuk biztosítani.

Amennyiben Ön külföldi utazást tervez gépjárművével, úgy az abroncscserét még az elutazás előtt szíveskedjen megejteni, az abroncsokat továbbra sem áll módunkban külföldre postázni, vagy az átszereléshez külföldi országban szervizt biztosítani. Indokolt esetben (pl. tartós külföldi munkavégzés) Ön magával viheti szezonális abroncs-garnitúráját külföldre, ám az abroncsok tárolásáért és megfelelő átszereléséért Használóink felelnek, csakúgy, mint a felmerülő költségek viseléséért.

Problémamentes abroncscserét kívánunk! Kérdés esetén keressék munkatársainkat.

szerző: Lukácsné Anita – ALD Abroncs szolgáltatási csoportvezető