HÍREK

25nov.
2020

Az ALD munkatársai idén is fát ültettek mellyel 200 cégesautó károsanyag kibocsátását semlegesítik a jövőben

Az ALD munkatársai idén is fát ültettek mellyel 200 cégesautó károsanyag kibocsátását semlegesítik a jövőben

Mintegy 850 tonna széndioxidot lesz képes megkötni az a 2 hektáron felnövekvő erdő, melynek csemetéit novemberben ültettük el Esztergom mellett a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén az ALD Offsetting - Faültető program keretében. A WWF Magyarországgal karöltve már több éve sikeres együttműködés a CO2 semlegesítést célozza meg. Az autók kipufogójából a levegőbe kerülő széndioxid mennyisége csökkenthető hosszútávon. Ha helyreállítjuk a növényzetet és fákat telepítünk, a faanyagban a szén megkötésre kerül.

 

Az erdőtelepítéssel nem csupán klímavédelmi, hanem természetvédelmi célkitűzéseink is megvalósulnak. Ezzel az aktivitásunkkal csökkentjük flottánk ökológiai lábnyomát, az autók által kibocsátott széndioxid megkötésével és a levegő tisztulásával egyidőben új élőhelyek is létrejönnek.

 

A gazdasági célkitűzések megvalósítása mellett az ALD cégcsoport minden országában kiemelt fontosságot kap a felelős, fenntartható működés. Alapvető elvárás, hogy tisztában legyünk a társadalomra és működési környezetünkre gyakorolt hatásunkkal, és ennek ismeretében folyamataink állandó optimalizálása mellett aktívan működjünk közre akár a helyreállításban akár a megelőzésben. Faültető programunk csak egy, számos kezdeményezésünk közül.  

 

Az ALD Automotive Magyarország munkatársai magánemberként is nagyon felelősen gondolkoznak. Az idei faültetés 70 munkatársunk és 15 gyerek aktív részvételével valósult meg. A csapat három részre oszlott fel. Amíg a kezdőcsapat fát ültetett, addig a többiek egy természetvédelmi séta keretében megismerték a környék élővilágát a közeli Strázsa hegyen illetve madárgyűrűzési oktatáson vettek részt. A programot hangulatos gulyásebéddel zártuk. Az ALD Faültető program egy remek alkalom arra, hogy kiszakadjunk a városi környezetből, és a maga valóságában megtapasztaljuk azt, hogy hogyan lehet élhetőbbé tenni a környezetet.

 

Olena Tymofiyiva – ALD ügyvezető

„Ami a klímaváltozást illeti, mindannyian egyénileg is felelősek vagyunk azért, hogy példát mutassunk másoknak. Kezdeményezésünket üzenetnek szánjuk a közösség számára, egyben üzenetnek a jövő generációjának is. Ez egy nagyszerű lehetőség mindannyiunk számára, hogy egy nagyszerű napot töltsünk el együtt egy nagyszerű csapattal, a jövőnek szóló nagyszerű küldetés tudatában.”

 

Szepesi Regina – ALD HR Director

„Minél inkább és minél korábban megismertetjük gyermekeinket azzal, hogy mit jelent egy felelős gondolkodás, egy felelős viszony kialakítása a természettel, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy a jövőnk egy olyan világban fog megvalósulni, amiben tiszteljük, tekintetbe vesszük a környezeti értékeinket; visszaadunk és nemcsak elveszünk a környezettől.”

 

Dr. Gálhidy László – WWF Erdővédelmi programvezető

„9 éve keresett meg bennünket az ALD azzal az elképzeléssel, hogy az általuk kezelt flottának a szén-dioxid kibocsátását jó lenne valamilyen módon kompenzálni. Mi úgy gondoljuk, hogy az erdőtelepítés az több szempontból is nagyon jó megoldás. Most már többedik alkalommal a Duna-Ipoly Nemzeti Parkra esett a választás, ahol Csertölgy erdő telepítésére került sor. Ezzel a kis terület-nagyobbodással is növekszik az ország erdőterülete; ami én azt gondolom, hogy egy közérdek, az egész ország értékeinek a növelését segíti.”

 

Az ALD Offsetting - Faültető Programot 2012-ben indítottuk, mellyel a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségünket kívántuk jelezni. Mivel az ALD Automotive tudatos és felelős működésének szerves része az általa kezelt gépjárművek után kibocsátott széndioxid megkötése, a program fenntartását hosszú távra tervezzük. Akciónk nem titkolt célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a klímavédelemért mindannyian tehetünk. Faültető programunk elérhető fenntartható működést folytató Ügyfeleink számára is. Csatlakozásukkal az Offsetting Programhoz már számos jó példát láthattunk az elmúlt években és idén is. Továbbra is várjuk a környezetvédelmi program iránt érdeklődő Ügyfeleink jelentkezését.

 

szerző: Koller-Nagy Annamária – ALD Marketing Manager