HÍREK

12aug.

Segítség külföldön: ALD Assistance

Segítség külföldön: ALD Assistance

Assistance kiterjesztés külföldre

Amennyiben gépjárművén nincs külföldre is érvényes assistance szolgáltatás, érdemes külföldi kiterjesztést kérnie Driver Desk vonalunkon keresztül. Az eseti kiterjesztés egységesen 30 napra szól, de hosszabb külföldön tartózkodás esetén kérheti akár 60, vagy 90 napos időtartamra is.

Igényléséhez gépjárműve rendszámát, és a célországo(ka)t kell megadnia munkatársainknak. A kiterjesztésnek köszönhetően a gépjárművére megkötött assistance csomag a kért időtartamra assistance partnerünk nemzetközi nyilvántartásába kerül, így a szolgáltatás által lefedett országokban segítséget tudunk nyújtani műszaki probléma vagy káresemény bekövetkezése esetén.

A szolgáltatás Európa következő országaiban vehető igénybe:

Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Vatikán.

Tájékozódjunk indulás előtt!

Fontos tudnia, hogy egyes országokban nem elég a fenti tudnivalók ismerete, és az említett dokumentumok megléte. Minden utazónak érdemes tájékozódnia a külügyminisztérium oldalán is, itt fontos naprakész információt találhat azzal kapcsolatban, hogy az adott országban milyen követelményeknek kell megfelelni a gépjárművet és a papírjait illetően.

Mivel az egyes országok követelményei változhatnak az aktuális politikai- és diplomáciai helyzettől függően, az érvényes beutazási-és tartózkodási feltételekről munkatársaink nem feltétlenül tudják Önt tájékoztatni. Kérjük, minden esetben támaszkodjon hivatalos információforrások adataira.

Az alábbi linken az „Utazási tanácsok országonként” menüpont alatt tájékozódhat:

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

FONTOS!

Külföldi utazáshoz történő assistance kiterjesztést, illetve az elveszett zöldkártyájának pótlását Driver Desk munkatársainktól kérheti. Érdemes az aktuális zöldkártyát összehajtva a forgalmi engedély műanyag tokjában tartani, így azt nagy valószínűséggel nem kell újra pótolni.

Kérjük, hogy assistance kiterjesztési és zöldkártya pótlási igényét minden esetben legalább két munkanappal az utazás megkezdése előtt jelezze felénk: driverdesk.hu@aldautomotive.com e-mail címen.

Műszaki hiba, vagy káresemény bekövetkezése esetén az alábbi telefonszámokon kérhet segítséget:

ALD Driver Desk (munkanapokon 7.30-17.00 hívható):

00 36 1 802-5800

Munkaidőn kívül, hétvégén- és ünnepnapokon Assistance szolgáltató partnerünk nyújt segítséget illetve végzi a gépjárművek műszaki mentését belföldön és Európa országaiban egyaránt:

Assistance (0-24 órában hívható):

0036 1 4 253-253 (0036 1 4 ALD-ALD)

szerző: Kovács Zoltán – ALD Head of Insurance